Een audicien aan huis: dat is een fijne oplossing!

Als je minder hoort, dan mis je veel. Het kan natuurlijk zijn dat je tegen je omgeving zegt dat je het allemaal wel lekker rustig vindt, maar geef het maar toe: da's niet waar. Je mist (delen van) gesprekken en je hoort geen ambulance of politiewagen meer aankomen als je op de fiets of in de auto zit. Hoorverlies is dus niet alleen vervelend, het kan ook gevaar opleveren. Door een hoorapparaat te gaan gebruiken zorg je ervoor dat je niet meer buitengesloten wordt en dat je alles weer mee krijgt. Ga je liever niet naar de audicien? Dan komt de audicien gewoon bij jou thuis. Dat is wel zo fijn!

Een audicien aan huis, ook in deze tijden

Het is wel zo fijn als je niet de deur uithoeft voor je boodschappen en andere afspraken. In veel gevallen kun je je afspraken telefonisch of online afhandelen. Dat is met een audiologisch onderzoek niet mogelijk. Daarvoor is het belangrijk dat de audicien je ziet. Wil je liever niet reizen? Dan komt de audicien gewoon bij jou thuis. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om de corona-maatregelen in acht te nemen. Ben je niet helemaal fit? Heb je een loopneus of wat verhoging? Dan bel je natuurlijk gewoon af. Je hoeft geen negatieve test te overleggen, maar het is wel zo verstandig om jezelf goed in de gaten te houden.

Hoe werkt zoiets?

De audicien aan huis neemt alle apparatuur mee die nodig is om jouw oren goed door te kunnen meten. Zo kan hij of zij al snel een goed advies geven over het gebruik van hoorapparaten en je in veel gevallen al direct een hoorapparaat aanmeten. Je kunt je goed voorbereiden door ervoor te zorgen dat je oren goed schoon zijn. Laat ze bijvoorbeeld eens controleren bij de huisarts of praktijkondersteuner. Ook het uitspuiten van je oren kan al resultaat opleveren.

Maar een hoorapparaat is iets voor oude mensen

Dat was misschien vroeger zo. Helaas zien we steeds meer jongere mensen die een gehoorbeschadiging hebben opgelopen. Bijvoorbeeld door het niet dragen van gehoorbescherming tijdens hun werk of tijdens concerten en festivals. Het goede nieuws is wel dat je een hoorapparaat tegenwoordig bijna niet meer ziet. De apparaatjes zijn zo klein, ze passen volledig in je oor. En denk eens aan de vrijheid die goed kunnen horen je zal geven! Je zult wellicht even moeten wennen aan al die geluiden, zeker als je al een tijd gewend bent om ze niet te horen!

Geef een antwoord