Benodigdheden in de voedingsmiddelenindustrie voor een hygiënische omgeving

Werk jij in de voedingsmiddelenindustrie? Dan is goede hygiëne op de werkvloer natuurlijk heel erg belangrijk. Op die manier komen er geen ongewenste bacteriën op plekken waar dat onverantwoord is. Hoe zorg je ervoor dat je hygiënisch te werk kan gaan? In dit blog lees je wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jij en de andere werknemers hygiënisch kunnen werken in de voedingsmiddelenindustrie.

RVS wasbakken

Ten eerste is het belangrijk dat er minstens één rvs wasbak staat. Deze wasbakken komen in verschillende maten: er zijn 1-persoons, 2-persoons, 3-persoons en 4-persoons wasbakken. Welke je nodig hebt, hangt dus een beetje af van de hoeveelheid aan werknemers. De wasbakken zijn gemaakt van een dikwandige RVS plaat. Dit zorgt ervoor dat de wasbakken heel lang meegaan en daarom kan het personeel heel lang gebruik maken van de wasbakken.

Zeep en drogers

Als je een wasbak hebt is het ook handig om zeep te hebben, zodat je je handen écht schoon kunt maken. Ook hierbij kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten en maten: een schuimunit, zeepdispenser, draaikop, etc. De twee bekendste zijn de schuimunit en de zeepdispenser. Schuimunits zijn makkelijk te verplaatsen, ze zijn zuinig en kunnen op meerdere punten worden geplaatst. Zeepdispensers zijn zeeppompen zijn voordelig omdat ze makkelijk te gebruiken zijn, weinig onderhoud nodig hebben en je veel geld besparen. Overweeg dit dus voordat je kiest welke zeep je wilt gebruiken. Naast de zeep is het ook handig om iets te hebben om je handen weer op te drogen. Handdoekjes of papier daarvoor gebruiken is niet fijn, omdat je het vaak moet vervangen en je ook veel papier verspilt. Kies daarom voor een goede droger. Je droogt hiermee je handen met warme lucht, waardoor je snel na het handen wassen weer droge handen hebt. Erg handig!

Hygiënesluis

Zijn het niet alleen de handen, maar ook de laarzen en schoenzolen die moeten worden gereinigd? Dan is het ook verstandig om een hygiënesluis te hebben op werk. Hiermee worden je schoenen snel gereinigd door bewegende borstels. Dit apparaat is gemakkelijk schoon te houden, heeft een vaste wateraansluiting en hoeft dus niet de hele tijd vervangen te worden en heeft slijtvaste borstel gemaakt van nylon.  

Reinigingsslang

Moet je de ruimte ook schoonhouden? Zorg er dan ook voor dat je een reinigingsslang hebt. Vooral de reinigingsslangen met een hoge druk spuit zijn erg handig. Kijk van tevoren hoe lang de slang moet zijn in verband met de ruimte waar je werkt. De reinigingsslang is erg handig om je omgeving schoon te houden!

Geef een antwoord