Veilig je tuin aanpakken! Wij hebben een aantal tips voor je.

Ben je van plan aankomende tijd je tuin te verbouwen? Dan is het slim om te kijken naar welke veiligheidsmaatregelen je moet treffen. Bij veiligheid denken we vaak direct aan beschermende kleding (handschoenen) en veilig gereedschap. Naast dat die dingen erg belangrijk zijn is het ook erg belangrijk dat je let op de veiligheid van jezelf. Het is namelijk belangrijk dat je niet de hele dag in de tuin staan met een scheve rug, of dat je gevaarlijke manoeuvres moet maken om ergens bij te komen of ergens in te klimmen. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

Veilig nieuwe spullen installeren

Heb je bijvoorbeeld onlangs een nieuwe tuinset gekocht? Tuinsets zijn vaak gemakkelijk in elkaar te zetten. Om de veiligheid te waarborgen is het slim om vooraf ruimte te maken zodat je nergens over kan struikelen. Een tuinset kan soms zwaar zijn, dan wil je niet over allerlei obstakels moeten stappen. Een tuintafel kan daarnaast soms groot zijn, je wil niet botsen en daarom is het handig om de volledig doorgang vrij te maken. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de schuur, de gang of waar de tuinset dan ook doorheen moet.  

Veilig je afval opruimen

Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om na te denken over wat je met het bouwafval container gaat doen. Bij veel tuinverbouwingen blijft er een hoop troep over nadat de verbouwing klaar is. Het is natuurlijk erg vervelend als je na afloop van de verbouwing nog urenlang aan het opruimen bent. Je kunt daarom het best kiezen om een container te huren voor het bouwafval. Daar kun je al het afval gelijk in gooien waardoor er niets in de tuin achterblijft. Daarnaast zorgt het opruimen van afval er ook voor dat je een veilig werkplaats hebt. Het is namelijk niet fijn als je tijdens het lopen in de tuin met je voet in bijvoorbeeld een schroef of een stuk hout stapt. Zorg er daarom altijd voor dat je de rommel en afval gemakkelijk kan opruimen.

Gebruik alle ruimte!

Als uw tuin relatief klein is, kan het handig zijn om uw ruimte slim te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld zoveel mogelijk gras in de tuin planten. Door het gazon ziet de tuin er meestal groter uit dan hij in werkelijkheid is. Door de hele tuin met planten te vullen, oogt de tuin meestal veel kleiner.

Geef een antwoord