Hoe kies je een goede autohoogwerker?

Hoogwerkers zijn dé oplossing om allerlei werken op grote hoogten veilig uit te voeren. Ze worden gebruikt in heel wat sectoren, waar ze vast deel uitmaken van het machinepark. Werk je slechts nu en dan op grote hoogte? Ook dan is het handig om over een hoogwerker te beschikken.  Naast deze autohoogwerker bestaan er meerdere soorten hoogtewerkers, elk met hun specifiek gebruik en hun voor- en nadelen. Gelukkig kun je nu al enige tijd makkelijk een veilige hoogtewerker huren en nu ook leasen. Wil je een autohoogwerker kopen? Op wat moet je dan zeker allemaal letten bij de aanschaf van zo een hoogtewerker?

Wat zijn Autohoogwerkers?

Hoogwerkers zijn dus erg handig om op een veilige manier op moeilijk bereikbare plaatsen te werken. In plaats van zo een hoogwerker te kopen, kun je hem veel beter huren. De kost van transport is zeker niet goedkoop, zeker niet als je de hoogtewerker slechts nu en dan of voor een beperkte periode gebruikt. Een autohoogwerker kan hier een geschikt alternatief bieden. Je kunt zo een hoogwerker huren en hem zelf besturen. Dat is vooral handig wanneer je meerdere werven op een dag kunt groeperen. Een aanhang hoogtewerker is een lichtgewicht en vooral erg handig voor het veilig uitvoeren van kleine werken op grote hoogten.

Veilige ondergrond voor je hoogwerker

Elke hoogwerker vraagt een stabiele ondergrond om de veiligheid bij weken te verhogen. Bij een drassig terrein met een slechte afwatering huur je best een 4×4 hoogwerker of een rupshoogwerker. Bij extreme regenval gebruik je best een rupshoogwerker. Die kun je spijtig genoeg niet gebruiken op een harde ondergrond zoals de openbare weg.

Hoogtewerker voor binnen of buiten

Voor binnenwerk gebruik je best een elektrische hoogtewerker. Zo heb je binnen geen last van schadelijke uitlaatgassen.

Andere soorten hoogtewerkers: Telescoophoogtewerker

Om hindernissen op de begane grond te verwijderen gebruik je bij voorkeur een kniktelescoop hoogtewerker. Die kun je makkelijk navigeren tot op de (werk)plaats. Een telescoophoogtewerker met vaste mast is snel en handig om te bedienen en vooral doeltreffend op plaatsen waar genoeg bewegingsruimte is.

Schaarhoogtewerker

Deze zijn uitgerust met een grotere werkvloer en zijn handiger voor werken die meer tijd vragen. Schaarhoogtewerkers worden vooral gebruikt bij werken aan gevels. Kleinere elektrische schaarhoogtewerkers zijn handig, wendbaar en makkelijk verplaatsbaar.

Masthoogtewerker

Een masthoogwerker heeft een beperkt gebruik. Je kunt dit soort hoogwerker alleen gebruiken wanneer je loodrecht onder je plaats van je  job kunt staan. Je gebruikt ze bijvoorbeeld bij het vervangen van lampen aan hoge plafond of om op een veilige materialen uit te kiezen in hoge rekken.

Geef een antwoord